Babyboomers (1940-1955) - Generations INC
16041
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16041,page-child,parent-pageid-15338,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Babyboomers (1940-1955)

Babyboomers

De Babyboom generatie, ook wel de protestgeneratie genoemd. Velen zijn opgegroeid in grote en arme gezinnen. Hun ouders waren van de vooroorlogse generatie. De rolverdeling thuis was meestal, een ‘gedienstige’ moeder die voor de kinderen en het huishouden zorgt en een vader die de kost verdient en ‘op zondag het vlees snijdt’. Babyboomers zijn in hun vroege jeugd opgegroeid in de wederopbouw na de oorlog.

Babyboomers jonge jaren

Tijdens de adolescentie heeft deze generatie zich vrijgevochten en ‘andere manieren’ van leven gezocht en ontdekt. Denk aan linkse protesten, nieuwe muziekvormen, flower power, kerkelijke ontzuiling en de emancipatie. Babyboomers hebben gedurende hun leven een stijgende welvaart meegemaakt.

Babyboomers en levensfase

Hun huidige levensfase wordt gekenmerkt door pensioen, nieuwe levensinvulling, veel contact met (klein)kinderen en voor een klein percentage Babyboomers de laatste werkende periode.

Babyboomers en werk

De kracht van deze generatie zit veelal in de vrije moraal, hang naar zelfontplooiing, kennis en kunde en een duidelijke mening. Door al hun werk- en levenservaring beschikken zij over een bepaalde rust in werk. De valkuil zit op het gebied van ècht verbinden waardoor men geneigd is vooral te zenden en daardoor toehoorders kwijt te raken. Babyboomers kunnen in onvrede en ‘het oude’ blijven hangen en hun mening als ‘de groef in de plaat’ herhalen.

Babyboomers en visie op werk

Hun visie op werk wordt gekenmerkt door ‘een baan voor het leven’. De werkattitude is vooral gericht op bouwen, structuur, ‘ouwe jongens krentenbrood’, controle, risico-beheersen, top-down, hiërarchisch, bureaucratisch, statusgevoeligheid.

Babyboomers en behoefte

Babyboomers die nog werken hebben de behoefte om nog mee te doen en mee te tellen. Velen zijn nog vitaal en willen hun kennis van inhoud en proces delen, ervaringen overdragen en hun vakmanschap doorgeven aan de volgende generaties.

Schoenmaker blijf bij je leest

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp generaties en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij vinden het altijd leuk om samen van gedachten te wisselen. Wil je dat wij contact met jou opnemen, klik dan op contact, dan hoor je snel van ons!