Future-proof (on)dank(s)zij Corona - Generations INC
26
post-template-default,single,single-post,postid-26,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Future-proof (on)dank(s)zij Corona

Future-proof (on)dank(s)zij Corona

Drama èn kans

De kranten staan al weken bol van ellendige verhalen en cijfers. We horen individuele drama’s en kijken het nieuws over het vollopen van IC’s, eenzame ouderen in verpleeghuizen en kinderen in noodlottige thuissituaties met geklemde kaken. Het Corona virus komt als een mokerslag binnen en laat zien hoe kwetsbaar we zijn. Angst is ineens overal. En tegelijk worden ook de kansen die deze crisis biedt veelvuldig benoemd. De kans voor mensen en organisaties om het anders te gaan doen. Bekende discussiepunten zoals klimaatcrisis, ondeugdelijke verdienmodellen, inkomensongelijkheid, onderwaardering van de (zoals we dat nu noemen) vitale beroepen worden veelvuldig aangehaald. Men wordt gedwongen èn benut de kans om ingesleten patronen en processen aan te passen. De pijn die voortvloeit uit deze onwezenlijke werkelijkheid en tegelijk het optimisme dat met de tulpen omhoogschiet…het kan blijkbaar naast elkaar bestaan.

Flexibele en frisse geesten

“Je karakter wordt niet gevormd in tijden van crises, je karakter onthult zich.” Er blijken verrassend veel flexibele en frisse geesten te zijn. We weten dat controle proberen te houden zinloos is en spreken onze flexibiliteit verrassend snel aan. Regels en procedures worden overboord gegooid. Geen vergadering, hup go! Nood breekt wet. Ook in branches waar dat eerder ondenkbaar was. Naast onze drang voor wc-papier openbaart zich onze veerkracht en creativiteit. Als een blad aan een boom vinden we onszelf opnieuw uit.

Post Corona tijdperk

Interessant wordt het wat er gebeurt als de Corona maatregelen versoepeld worden. Komt er een transitie? Gaan we blijvend anders werken? Gaat er een impuls komen in vernieuwing en innovatie? Gaan we terug naar ‘business as usual’? Gaan we in volle vaart de economisch geleden schade goedmaken? Ik ben niet bepaald de eerste die deze vragen stelt. Bijna iedereen lijkt zich dit af te vragen. Interessant is dat mensen de neiging hebben om radicaler te worden in hun zienswijze en standpunten. Geloof je in neoliberalisme, dan denk je nu waarschijnlijk sterker door op dat spoor. Vind je duurzaamheid belangrijk, dan vind je het nu waarschijnlijk nóg belangrijker. In heb natuurlijk ook zo mijn eigen gedachtegoed en tot mijn genoegen valt op dat velen lijken te hopen dat het Corona drama een kans biedt om straks vanaf ground zero nieuwe keuzes te maken. Keuzes die bijdragen aan een gezonde en eerlijke maatschappij. Gaat dat zo zijn? Wishful thinking? De tijd zal het uitwijzen…

Intergenerationele samenwerking

Mag ik een duit in het zakje doen? Welke kant het ook op gaat, laten we dat SAMEN doen! Door de Corona crisis zijn we gaan inzien dat we ALLEMAAL kwetsbaar zijn en dat we elkaar hard nodig hebben om te overleven. ‘Fysical distancing’ en tegelijk is onze onderlinge afhankelijkheid tastbaarder dan ooit. Elke generatie heeft z’n eigen uitdagingen in deze periode en het wordt ook duidelijk wat we voor elkaar over hebben. We moeten keuzes maken die schuren met onze morele integriteit. Gezondheid, sociale leven, economie. Wat weegt -wanneer- zwaarder? Senioren worden vooral lichamelijk geraakt, medioren economisch en junioren sociaal. De corona crisis brengt generaties niet altijd dichter bij elkaar; de generatieclash gaat door en de verschillen en belangen komen op scherp te staan. Zo hoor je: ‘eigenwijze babyboomers die denken onaantastbaar te zijn’, ‘asociale millennials die zich op de avond voor de horecasluiting nog even bezatten’. #covidiots. Stop! Voor elke generatie is dit nieuw en eng. Wijzen is niet de weg naar veiligheid. Het eerste om te doen als we onze huisjes uit kruipen? Geestelijke nabijheid in een 1,5 meter maatschappij.

Intieme ‘1,5 meter afstand’ kring

Alle generaties in een zo intiem mogelijke kring en eindeloos vragen aan elkaar stellen. Hoe heb je de afgelopen periode beleefd? Waar lagen de uitdagingen? Welke kansen deden zich voor? Wat heb je ervan (over jezelf) geleerd? Wat wil je daarvan meenemen voor de komende periode? Hoe heb je de samenwerking ervaren? Wat ging goed en wat kon beter? Welke uitdagingen en kansen liggen er volgens jou voor onze organisatie/team? Waar moeten we volgens jou op korte en lange termijn op in gaan zetten? Biedt de crisis kansen? Zijn er producten, procedures, processen die we aan zouden moeten passen?

Hoe blijven we future-proof ondanks Corona?

Hoe worden we meer future-proof dankzij Corona?

Als we hiermee beginnen dan benutten we in ieder geval deze kans.

Artikel op LinkedIn