Casus: Duurzaam inzetbare Generaties - Generations INC
16820
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16820,page-child,parent-pageid-16642,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Casus: Duurzaam inzetbare Generaties

Duurzaam inzetbare Generaties binnen een woningcorporatie

Het bestuur en HR van een Amsterdamse woningcorporatie stelde zichzelf de vraag ‘Hoe houden we alle generaties vitaal en betrokken?’. We hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de duurzame inzetbaarheid van alle generaties te vergroten en een geprioriteerd overzicht gemaakt van interventies.

Welke belangrijkste werkgerelateerde thema’s en uitdagingen spelen er binnen een generatie? Wat zijn de generatie specifieke behoeftes? En welke acties zijn er om de duurzame inzetbaarheid van alle generaties te stimuleren? Door middel van panelgesprekken!

Wat heeft het onderzoek opgeleverd?

We zagen bijvoorbeeld dat de babyboomers in de organisatie behoefte hadden aan meer begrip van hun collega’s over hun levensfase.

Generatie X wilde bewuster bezig zijn met de inrichting van de laatste carrière fase, inclusief een concreet persoonlijk ontwikkelplan en budget (met al een doorkijkje voor na pensionering).

De pragmatische generatie had meer behoefte aan verbinding en synergie tussen de generaties.

Generatie Y had behoefte aan meer invloed om creativiteit en innovativiteit in te zetten. En tegelijkertijd behoefte aan hulp bij pro-activiteit en initiatief nemen.

Toen de generatie specifieke behoeftes inzichtelijk waren is de organisatie, in verschillende projectteams, hiermee aan de slag gegaan en tot acties overgegaan. Denk aan generatiepact, trainingen jobcraften, reverse mentoring programma, generatiespellen in teams etc.

Resultaten

De panelgesprekken waren al een interventie an sich, medewerkers voelden zich gehoord, mensen konden hun verhaal vertellen men werden betrokken bij het genereren van oplossingen!

Inzicht in specifieke behoeftes van de generaties om energiek en vitaal te worden en blijven

Concrete ideeën om het meeste uit elke generatie te halen, zodat medewerkers meer werkenergie ervaren, excelleren en het verschil maken

Concrete ideeën om generaties te verbinden en van elkaar te laten leren

Heb je vragen over dit programma? Wil je meer weten over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Geertje@generationsinc.nl

Het versterken en optimaal benutten van alle generaties op de werkvloer

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp generaties en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij vinden het altijd leuk om samen van gedachten te wisselen. Wil je dat wij contact met jou opnemen, klik dan op contact, dan hoor je snel van ons!