Programma opzet GenINC - Generations INC
16843
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16843,page-child,parent-pageid-16642,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Programma opzet GenINC

Programma

Maar het is dan nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is. Wij gaan op zoek naar het verhaal achter de cijfers zodat we zeker weten dat we straks aan de juiste knoppen draaien!

Onze onderzoeken omvatten meestal een combinatie van kwalitatief en kwantitatief onderzoek. We combineren cijfers, denk aan tevredenheidscijfers, verzuim, doorgroei en verloop met informatie uit panelgesprekken en interviews.

De kwalitatieve informatie verklaart en onderbouwt de kwantitatieve data en leidt tot gedragen interventies. Een onderzoek kan grootschalig zijn, maar ook door middel van enkele interviews en verdiepende gesprekken kan er al veel nuttige informatie op tafel komen.

Inzicht

Wat speelt er en welke informatie is er aanwezig?

In de eerste fase leggen we de ervaringen van de organisatie en de data, naast onze kennis. Samen sparren we over de gewenste situatie en de mogelijkheden

Onderzoek

Kwalitatief onderzoek: we gaan de diepte in om te achterhalen wat er precies speelt. Door middel van vertrouwelijke interviews/ panelgesprekken/ rond-de-tafel gesprekken maken we als het ware een foto van de generatie en de context waarin zij zich begeeft.

Lees meer over onze methodieken:

 

  • Interviews: vertrouwelijke 1-op-1 gesprekken met een vaste leidraad en vaste onderwerpen die aan bod komen. Meestal 1,5 uur. Kan face-2-face of online.
  • Panelgesprekken: in groepjes samen in gesprek en samen aan het werk. Onze panelgesprekken zijn altijd gebaseerd op een leidraad. Wij verkrijgen in een korte tijd informatie doordat we allerlei werkvormen inzetten. Een panelgesprek wordt gefaciliteerd door een gespreksleider en genotuleerd. De kwalitatief verkregen data worden geanalyseerd, samengevat en nog kort getoetst bij het panel. Panelgesprekken duren meestal 4 uur.
  • Co-creatie: een workshop waarbij de projectleden in samenwerking met ons, op basis van alle onderzoeksinput, gezamenlijk gaan bouwen clusteren/ ontwikkelen/ beslissen en plannen maken. Een co-creatie sessie is onder leiding van een of twee facilitators en gericht op resultaten en acties. Co-creatie sessie duren meestal tussen de 3 en 4 uur.
  • Rond-de-tafelgesprekken:  gesprekken met experts in de organisatie om in korte tijd kennis op te halen over 1 of enkele onderwerpen. In korte tijd verzamelen we informatie over de huidige stand van zaken, interventies in het verleden, effect hiervan, issues, gewenste situatie, oplossingsrichtingen etc. Wij bereiden de gesprekken voor en werken ze uit. Gesprekken van 1,5 uur max.
  • GRID/ SWOT: Alle informatie uit het onderzoek plotten we in een SWOT of een GRID. We starten na de verkenningsfase met een draft. Na elke stap passen wij de draft aan en bespreken deze met jullie. Samen maken we uiteindelijk de draft versie, aan het eind van het onderzoek, definitief.
The story

We analyseren alle data en vertellen het verhaal van de generatie(s). We beschrijven de belangrijkste en meest urgente kansen en mogelijkheden. In de vorm van een GRID of SWOT koppelen we de echte ‘draaiknoppen’ terug.

Co-creatie

Samen met de generaties en experts uit de organisatie gaan we aan de slag met de belangrijkste kansen. We vormen ideeën en werken de beste oplossingen uit tot concrete acties en interventies.

Implementatie

In de laatste fase worden de acties en ideeën om een generatie meer in haar kracht te zetten gerealiseerd. Dit doet de organisatie meestal zelf, maar wij blijven graag betrokken als partner en adviseur.

Herken je jouw organisatie in enkele van de omschreven vraagstukken. Wil je iets met generatie management? Of wil je meer weten over generatie onderzoek? Bel mij, laten we samen kijken wat de vraag is. We denken graag met je mee!

 

Geertje@generationsinc.nl
M: +31-6-24778609