Casus: Tevreden Young Professionals - Generations INC
16716
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16716,page-child,parent-pageid-16642,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Casus: Tevreden Young Professionals

Tevreden Young Professionals binnen een Financiële instelling

Het management, de directie en HR is overtuigd van de kracht van hun young professionals. Zij zien de potentie van de jonge generatie, maar hebben ook moeite met het ontsluiten van hun talent. En dat zien ze terug in o.a. de betrokkenheidscijfers. De cijfers zijn op zich goed, maar gezien de cultuur, de dienstverlening en de kansen die young professionals krijgen, verwacht en wil men hogere engagement cijfers voor deze generatie.

Aan ons de vraag, wat speelt er precies? Want een hoger salaris uitkeren op basis van een financieel benchmarkonderzoek lijkt niet de oplossing…

Interviews & workshop

Voor dit onderzoek hebben we gekozen voor een opzet waar de aanpak al een interventie op zich was. Tijdens semi gestructureerde interviews konden young professionals zich duidelijk uitspreken en aangeven waar men behoefte aan had en wat men miste in werk. Vervolgens heeft de groep gezamenlijk in een workshop de interventies en acties benoemd die voor hun het meest relevant en belangrijk waren. We hebben gekozen voor een positieve insteek; ‘wat gaat goed en wat kan beter?’.

Randvoorwaarden voor dit onderzoek waren dat het door de directie gedragen werd en dat er budget ter beschikking zou komen, zodat er echt iets met de uitkomsten gedaan zou worden. De opdrachtgever wilde verder zoveel mogelijk zelf doen. De young professionals en leidinggevenden zijn zelf aan de slag gegaan.

Resultaat

Inderdaad, de hoogte van het salaris was niet het werkelijke probleem. Het lag veel genuanceerder. Door daar aandacht aan te besteden en zicht op te krijgen waren de oplossingen snel voorhanden. Wat is er uit gekomen?

Een young professional community board waarin zij zelf mee kunnen denken en advies kunnen geven op vraagstukken vanuit de top van de organisatie.

Change agents (young professionals & senior medewerkers) zijn aan de slag gegaan om processen te updaten op het gebied van beloning, loopbaan en pro-activiteit onder young professionals.

Breakfast Talks zijn geïntroduceerd met thema’s en genodigden organisatiebreed.

Kortom, de jongste generatie heeft meer invloed, meer impact en er is meer/ betere cross-functielevel verbinding tussen de jonge en ervaren medewerkers. Het was een succes!

Heb je vragen over dit onderzoek? Wil je meer weten over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Geertje@generationsinc.nl

Engagement boost Young Professionals bij een financiële instelling

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp generaties en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij vinden het altijd leuk om samen van gedachten te wisselen. Wil je dat wij contact met jou opnemen, klik dan op contact, dan hoor je snel van ons!