Generaties Managen - Generations INC
16322
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16322,page-child,parent-pageid-16286,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Generaties Managen

Generaties Managen

Leidinggeven aan generaties. Hoe ga je als manager om met de verschillende talenten, behoeften van de generaties en hoe zorg je voor een goede gemixte onderling samenwerking?

Het managen van een team of afdeling met verschillende generaties is nog niet zo eenvoudig. Uit onderzoek in Nederland is gebleken dat 55% vindt dat de meeste problemen op de werkvloer worden veroorzaakt door generatieverschillen. Verschillen in beeldvorming over en de betekenis van concepten zoals ambitie, carrière, aanpak van werkzaamheden, transparantie etc.  Hoe zorg je voor generatie inclusiviteit in de dynamiek die er tussen generaties is? Want generaties kunnen elkaar juist versterken door hun krachten te verenigen. Als generaties elkaar begrijpen en zich verbinden ontstaat er synergetische samenwerking, high performance en veel werkenergie. En daarnaast is er nog het vraagstuk hoe je als manager zelf de verschillende generaties begeleidt. Generaties zitten niet alleen op een andere wijze in de ‘werk-wedstrijd’, maar wat heeft iemand in welke fase nodig? Hoe ga je daar nou als manager mee om?

Wat

In deze lezing nemen wij managers op dynamische en interactieve wijze mee in de wereld van de generaties op de werkvloer. Zij maken kennis met de verschillende generaties en hun eigen visies, normen en gedragspatronen. Wij pakken, met de deelnemers, de volgende vragen beet: Wat zijn de kenmerken van de verschillende generaties? Waar zit de kloof? En, waar zitten de mogelijkheden om bruggen te slaan, elkaar te versterken en elkaars kwaliteiten te benutten? Wat hebben de generaties nodig van jou als manager? En de manager kijkt zelf ook in de spiegel, denk je wel eens ‘snotaap, mond dicht en ga gewoon eens werken’ of ‘waarom zou ik iemand aannemen van 50, die is toch veel te duur en inflexibel?’… Dan is dit een hele leuke en nuttige lezing!

Wie

Voor leidinggevenden die te maken hebben met een multi-generationeel team, die niet alleen hun leidinggevende skills willen aanscherpen, maar ook succesvolle multi-generationele teams willen bouwen waarin jong en oud elkaar opzoeken en versterken!

Resultaat

Inzicht, awareness en kennis over generaties en inzicht in de werkgerelateerde behoeftes van de verschillende generaties. Handvatten om meer onderling begrip binnen eigen team of organisatie te creëren en tips en tricks voor managers om generaties (op afstand) effectief aan te sturen.

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp generaties en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij vinden het altijd leuk om samen van gedachten te wisselen. Wil je dat wij contact met jou opnemen, klik dan op contact, dan hoor je snel van ons!