Kennis - Generations INC
15338
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15338,page-parent,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Kennis

De wereld van generaties

Het onderwerp generaties spreekt tot de verbeelding van iedereen en roept zowel positieve als negatieve reacties op. “Leuk, ik had laatst… ” versus “hokjes denken, we zijn toch allemaal anders!”. Naast uiteraard individuele verschillen zien wij duidelijk generatieverschillen.

Onze visie op generatiemanagement

Onze ‘workforce’ wordt steeds diverser qua leeftijd, culturele achtergrond, gender etc. Op het gebied van leeftijd worstelen we met uitdagende thema’s zoals vergrijzing, aantrekken jong talent, vitale 50-ers, leidinggeven aan de verschillende generaties etc.

Generaties tijdens COVID-19

De corona crisis trekt een enorme wissel op ons welzijn en werkende leven. Het thema generaties komt vaak terug in het debat; wat hebben we voor elkaar over? Daarnaast heeft elke generatie te maken met eigen uitdagingen door onder andere de levensfase waarin zij verkeren.

Babyboomers (1940-1955)

De Babyboom generatie, ook wel de protestgeneratie genoemd. Velen zijn opgegroeid in grote en arme gezinnen. Hun ouders waren van de vooroorlogse generatie. Babyboomers zijn in hun vroege jeugd opgegroeid in de wederopbouw na de oorlog.

Generatie X (1955-1970)

Generatie X, ook wel de verloren generatie of generatie nix genoemd. In hun vroege jeugd zijn zij opgegroeid in een sobere periode. Zij zijn opgegroeid in een relatief autoritair systeem; ‘armpjes over elkaar en luisteren naar de baas’.

Pragmaten (1970-1985)

De Pragmatische generatie, ook wel de patatgeneratie genoemd. In hun vroege jeugd zijn zij opgevoed door de Babyboomers in een relatief vrije ‘laissez faire’ opvoeding. De maatschappij kenmerkte zich door hoge welvaart.

Generatie Y (1985-2000)

Generatie Y, ook wel Millennials genoemd. In hun vroege jeugd zijn zij opgegroeid in hoge welvaart, de informatietijdperk en sterk individualistische maatschappij. Zij zijn hoog opgeleid en kregen veel aandacht van hun ouders.

Generatie Z (1985-2000)

Generatie Z, ook wel dé Digital Natives. In hun vroege jeugd zijn zij uiterst serieus genomen door hun ouders. En alles wordt met hen gedeeld. Opgegroeid in het echte digitale tijdperk! Maar ook onzekerheid en dreiging.

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp generaties en benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij vinden het altijd leuk om samen van gedachten te wisselen. Wil je dat wij contact met jou opnemen, klik dan op contact, dan hoor je snel van ons!